czwartek, 17 września 2015

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Goniąc w pośpiechu do domu stwierdziłam że mam ochotę zjeść z mężem jakąś dobrą kolacje.Patrze na zegarek hmmm późno ale nagle mnie olśniło :)Szybkie łatwe smaczne a za razem nie drogie danie to jest właśnie to :)

Składniki dla dwóch osób:

- 200 g śmietany 36%
- 200 g boczku pokrojonego w kostkę
- 300 g makaronu
- 1 cebula, drobno posiekana
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 2 żółtka, roztrzepane
- sól, pieprz
- parmezan do posypania

Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente wg. instrukcji na opakowaniu. Na suchej patelni podsmażamy boczek. Gdy się zarumieni, dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy do zeszklenia. Wlewamy śmietanę, gotujemy, mieszając, przez około 5 minut. Dodajemy roztrzepane żółtka, doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy jeszcze ciepły makaron. Przesmażamy cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje, a makaron będzie nim oblepiony.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz