Słodkie bułeczki twarogowe o smaku piernika:
Składniki:
- 300-350g mąki- u mnie orkiszowa.
- kostka twarogu
- dwa jajka
- dwie łyżki ksylitolu lub miodu lub cukru kokosowego(ja dałam wiecej)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- dwie łyżeczki przyprawy do piernika lub cynamonu
- 100 g rodzynek
+ papier do pieczenia.
Sposób przygotowania:
Suche składniki: mąka, proszek do pieczenia, cukier, przyprawy, dobrze wymieszać, w oddzielnej misce wymieszać składniki mokre: twaróg, jajka. Połączyć składniki i uformować ciasto, dodać rodzynki i je wymieszać z całością. Z ciasta uformować bułeczki, ułożyć na papier do pieczenia i piec 25-30 minut w 180oC do mocnego zarumienienia.
Dłuższy czas zastanawiałam się nad założeniem kolejnego bloga o gotowaniu, ale z jednej strony kocham gotować i sprawia mi mi to wielką radość , to czemu tą radością nie mogłabym podzielić się z Wami :) Jestem zalataną i zwariowaną mamą ale czas na pichcenie zawsze znajdę tylko jak mam wolną chwile biorę córeczkę i lecimy do kuchni fakt faktem najbardziej pomaga mi w wylizywaniu misek po kremach :) Mam nadzieje że z przyjemnością będziecie odwiedzać moją stronę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz