sobota, 9 stycznia 2016

Śniadaniowe bułeczki z mąki orkiszowej i twarogu

Słodkie bułeczki twarogowe o smaku piernika: 

Składniki:

- 300-350g mąki- u mnie orkiszowa. 
- kostka twarogu 
- dwa jajka
- dwie łyżki ksylitolu lub miodu lub cukru kokosowego(ja dałam wiecej)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- dwie łyżeczki przyprawy do piernika lub cynamonu 
- 100 g rodzynek 

+ papier do pieczenia. 

Sposób przygotowania: 
Suche składniki: mąka, proszek do pieczenia, cukier, przyprawy, dobrze wymieszać, w oddzielnej misce wymieszać składniki mokre: twaróg, jajka. Połączyć składniki i uformować ciasto, dodać rodzynki i je wymieszać z całością. Z ciasta uformować bułeczki, ułożyć na papier do pieczenia i piec 25-30 minut w 180oC do mocnego zarumienienia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz